Vielä on lomaa jäljellä… mutta… Syksyn lopulla lähdin kehittelemään ideatasolla ajatusta oppimispolusta, jossa olisi mm. hieman pelillistämisen ideaa. Halusin saada ”kaiken” tarvitsemani oppimista ohjaavat asiat yhdelle aukeamalle, myös videolinkit. Minulla pyöri myös ajatus siitä, että haluan viedä opiskelijoita enemmän syvyyssuuntaan oppimisen kanssa yhden kokonaisuuden suhteen.

Rakensin A4 kokoisen ohjaavaan materiaalin 9-luokan matematiikan 2. kurssille, missä kulkevat nyt useat polut rinnakkain: perus-, soveltavat- ja mestaritehtävät. Oppimistestit testaavat perus ja soveltavaa tasoa. Mestaritehtävät testaavat ”itse itsensä”. Mukana myös mahdollisuus merkitä omia tehtäviä (jatkossa esim. ”projektiblokkeja” tms.). Lisäksi sain videot bit.ly linkkeinä ja QR-koodeina.

Koska mielestäni tällaisten ohjaavien materiaalien tulee toimia ilman mitään suuria selityksiä, tässä kuvina:

uusi_oppimispolku_9_1

 

ja käännettynä:

uusi_oppimispolku_9_2

Tästä voit ladata PDF tiedoston.

Tulen vielä lisäämään videolinkkejä tuohon. Lisäksi jos haluat olla jollain tavalla mukana tässä (esim. kokeilla itse?), otathan yhteyttä jouni.koponen@omaoppi.fi

Oikein hyvää ja rentouttavaa loman loppua! Palaan vielä asiaan tämän tiimoilta alkuvuodesta ja kerron kokemuksia myöhemmin.