Lähdin suunnittelemaan lukion lyhyen matematiikan 6 kurssille opintokorttia oppimisen tueksi. Lähtökohtaisena ideana oli vahvistaa oppimisen omistajuuden tunnetta. Opiskelijalla on selkeä kuva kurssin rakenteesta ja arvosteluperusteista. Opintokortin avulla opiskelijalle syntyy selkeä oppimispolku, joka on myös opiskelijan itse muokattavissa (lisätehtävillä, kertaustehtävillä). Kokonaisuuteen kuuluu kolme kappaletta itsearvioitavia välitestejä, joiden pääasiallinen tarkoitus on antaa opiskelijalle tietoa omasta osaamisesta eli ts. ”missä mennään ja mitä pitää vielä treenata”.

Opintokortti tulostetaan A4 -paperille kaksipuolisena ja taitetaan keskeltä. Yksi sivu on siis A5 -kokoinen. Kortti on välttämätön tulostaa väritulostimella. Korttia säilytetään vihkon välissä ja palautetaan arviointikeskustelussa/kokeessa. Arviointikeskustelussa kortti voidaan täydentää jatkuvan näytön suhteen ja laskea alustavat pisteet ennen koetulosta (tai keskustella arvosanasta jos vain välitestit käytössä).

Opintokortista puuttuu suurin osa tehtävistä. Jos sinulla on tarvetta tällaiselle – ota yhteyttä. Teen sinulle tyhjän pohjan tai annan indesign pohjan (tai eps tiedoston). Otan vastaan myös palautetta ja kehitysehdotuksia.

Opintokortti muokkautuu vielä jonkin verran tällä viikolla. Jatkuvan näytön lomakkeen tekstit on nyt suoraan edellisten kehittäjien kynästä, muokkaan niitä parhaillaan omaan opetukseen ja visioon sopiviksi.

Suuri kiitos inspiraatiosta ja ideasta Ville Aitlahdelle (matikkamatskut.com) ja Antti Laitamäelle (virtuaaliopetus.com).

EDIT 26.2.: Layout parannuksia, täydennystä. Edelleen arvosana-asteikko on pienen pohdinnan alla.

// Linkki opintokorttiin

(ps. Kortissa mainittu opetus.omaoppi.fi on vielä kesken. Sinne kerään opetusmateriaalia, tuntimuistiinpanoja jne. oppilaitani varten.)

 

opintokortti_mab6_vctrs

opintokortti_mab6_vctrs2